Kuulumisia

Blogista

Koulun penkiltä Satafarmalaiseksi
Valmistuin vuosi sitten toukokuussa farmaseutiksi ja samaan aikaan aloitin vuokrafarmaseutin työt Satafarmalla. Kaipasin vaihtelua ja joustavuutta, ja halusin nähdä ja oppia mahdollisimman paljon heti työuran alkuun. Kilpailukykyinen palkka oli tietenkin plussaa myös. Toki on myönnettävä, että minulla oli useamman vuoden tausta apteekissa työskentelystä jo ennen farmasian opintojen alkua, mutta onhan meillä kaikilla toki useamman kuukauden kestävä apteekkiharjoittelu takanamme silloin kun saamme farmaseutin paperit käsiimme.

Elämä oli edessä, monellakin elämän osa-alueella, ja olin valmis heittäytymään vähintäänkin kesän mittaiseen seikkailuun ja kehittämään itseäni myös farmaseuttina. Satafarma oli näin porilaisena ja sittemmin turkulaistuneena selkeä valinta. Työt alkoivat muutaman päivän perehdytyksellä, jolloin sain satafarmalaisen mukaan apteekkiin kanssani tueksi ja näyttämään millainen meidän roolimme on asiakasapteekissa. Suoraan suden suuhun ei siis heitetä ketään, ja nykyinen Satafarman kummitoiminta kuulostaakin aivan ihanalta, niin juuri valmistuneille kuin kokeneemmillekin farmaseuteille. Aina silloin tällöin samassa apteekissa sattui olemaan toinenkin satafarmalainen vuorossa, jolloin koin saavani vielä lisätukea alun epävarmuuden selättämisessä.

Muutaman kuukauden tauonkin jälkeen apteekkityö muistui nopeasti mieleen ja homma alkoi sujua mukavasti. Uskon, että kaikilla vastavalmistuneilla, ja toki ihan kaikilla toisinaan, on alkuun vähän hutera ja epävarma olo. Osittain varmasti juuri siksi, ettei varmaa rutiinia työskentelyyn vielä ole, eikä kaikkea voi muistaa ulkoa. Minut ja monet esittämäni kysymykset otettiin kuitenkin hirmuisen hyvin vastaan kaikissa asiakasapteekeissamme, ja paras oppi olikin, että aina saa ja kannattaa kysyä.

Ennen töiden alkua mietin montaakin asiaa, toki päällimmäisenä se, osaanko mitään, mutta myös, tuleeko työporukan yhteenkuuluvuuden tunnetta ja ryhmähenkeä, jos vaihtaa koko ajan työpaikkaa. Vastaus niille, jotka pohtivat samaa: kyllä tulee. Monessa paikassa tuntuu, että kuuluu vakiokalustoon ja moninkertaistin vuosien aikana kerääntyneiden työkavereiden määrän hetkessä. Ei se määrä vaan laatu, tietysti, mutta ihan vain havainnollistaakseni kuinka hyviä tyyppejä asiakasapteekeissamme on töissä. Parasta työssä onkin ihanat työkaverit, puhumattakaan Satafarman omasta porukasta.

Vuokrafarmaseuttina oleminen itsessään vaatii joustamista ja heittäytymistä unohtamatta tarkkaa pelisilmää, mutta toisaalta kaikki nämä taidot myös kehittyvät väistämättä ja vauhdilla töitä tehdessä. Työ on antanut valtavan paljon ja kasvattanut itseluottamusta farmaseuttina, ja myös lisännyt erilaista uutta motivaatiota ja energiaa ainakin omaan työntekooni.

– Minna M.

TEHDÄÄN YHDESSÄ.

Sano hei!

Onko mielessäsi työnhaku tai farmaseutin vuokraaminen apteekkiin? Ota yhteyttä kätevästi tällä lomakkeella, vastaamme yleensä saman arkipäivän kuluessa.

Satafarma Oy
Niittykulmantie 22 a 5
28760 Pori

p. 0440 120 836
info@satafarma.fi
Y-tunnus: 2741990-1