Kuulumisia

Blogista

Vuokratyö elämäntapana – Farmaseutti-Minna kertoo

 

 

Vuokrafarmaseutti, vuokrabaarimikko, vuokratiskari..Moi, mä oon Minna, Satafarman farmaseutti. Mun ura vuokratyöntekijänä alkoi jo lukioikäisenä silloisen Opteamin kautta; mikäs sen parempi päästä satunnaisiin tienisteihin kiinni kuin joustavasti napata vapaita työvuoroja parhaimmillaankin muutaman tunnin varoitusajalla. 
Tein ruokaravintolassa tiskitytön hommia ja yökerhossa blokkaajana, eli keräsin tyhjiä laseja ja tiskasin ne (tai no, tiskikone teki varsinaisen tiskaamistyön). Oltuani muutaman kuukauden ahertamassa monesti samassa ravintolassa, ylennettiin minut ravintolan sisällä baarimikoksi. Työsopimukseni oli kuitenkin edelleen Opteamilla ja palkkani tuli Opteamilta.


Ensimmäinen virallinen työvuoro tiskin takana drinkkien parissa oli ilta, jolloin Metallica esiintyi Porissa ja työskentelemäni yökerho oli niin sanotusti virallinen jatkopaikka. Ilta oli kiireinen ja voisi sanoa, että jo yhdessä illassa minusta koulutettiin melko ripeä ja tehokas baarimikko. Ennen tätä vuoroa olin ollut yhden keskiviikkoillan harjoittelemassa drinkkien tekoa ja tunnolliset kollegat olivat vapaa iltanaan maistelemassa sekoituksiani. Koko opiskeluaikani työskentelin baarimikon tehtävissä ravintoloissa sekä Porissa, että Helsingissä. Välillä keikkailin, välillä olin ravintolan omilla palkkalistoilla.

Uskon, että vain Satafarmalla olen pystynyt oppimaan ja kehittämään itseäni näin paljon. Samaa tuskin olisi tapahtunut, jos olisin jäänyt yhteen paikkaan töihin.

Voisi siis sanoa, että olen ollut jo ennen Satafarmalla aloittamista kokenut keikkatyöntekijä. Ehkäpä sen vuoksi vuokrafarmaseuttina työskentelyn aloittaminen ei juurikaan jännittänyt, se tuntui enemmänkin positiivisena kutkutuksena. Innoissani menin, ja menen edelleen, avuksi apteekkeihin, joissa todella kaivataan ammattitaitoisia farmaseutti-lisäkäsiä (mulla on niitä kaksi!) ja samalla pääsen tutustumaan uusin kollegoihini sekä näkemään erilaisia tapoja tehdä apteekkityötä.
Vaikka apteekkityö on pitkälti samanlaista jokaisessa apteekissa, on Satafarmalla työskentely opettanut paljon. Uskon, että vain Satafarmalla olen pystynyt oppimaan ja kehittämään itseäni näin paljon. Samaa tuskin olisi tapahtunut, jos olisin jäänyt yhteen paikkaan töihin.
 

Vuokrafarmaseutti vai farmaseutti? Onko vuokrafarmaseuttina työskentely raskaampaa kuin ns. tavallisen farmaseutin työ?


En usko. Työ ja työtahti ovat vaihtelevampia ja töistä pystyy sopimaan vapaammin. Satafarma on joustava työnantaja ja joustavuutta odotetaan myös työntekijöiltä; töitä on välillä paljon ja välillä niitä voi olla vähemmän. Toki, nyt jo kauan puhuttu farmaseuttipula alkaa olla todellista ja voisikin sanoa, että töitä voi tehdä niin paljon kuin haluaa.
Vuokrafarmaseuttina työskentely ei tarkoita sitä, että allekirjoitat työsopimuksen pienillä työtunneilla, vaan Satafarmalla tehdään sopimuksia, joihin molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä; Satafarmalaisten palkassa on kompensoitu liikkuva ja vaihteleva työ. Satafarmalaisille maksetaan myös matka-ajan palkkaa ja nopealla varoitusajalla alkaneesta työvuorosta saa korotettua palkkaa.
Satafarmalla on työntekijöitä niin sanotusti täydellä sopparilla ja tarvittaessa töihin kutsuttavalla sopimuksella, sekä erilaisilla sopimuksilla näiden kahden väliltä.
 

’Tulisit meille töihin’


Niin, ei ole kerran tai kaksi kun mulle on sanottu, että tulisit tänne meille oikeasti töihin. Kiitän tarjouksesta, mutta kerron myös, että tykkään keikkatyöstä. Pidän siitä, että saan vaihtelua työhöni kiertelemällä erilaisissa apteekeissa. Oma työalueeni on varmaankin yksi Satafarman laajimmista; työskentelen lähes viikottain Satakunnassa tai Varsinais-Suomessa. Juureni ovat Porissa ja kotini Turussa, joten niin sanotusti kotikonnuille on kiva palata tämän tästä; Kyl porilaine porilaise tunnistaa!
Vuokrafarmaseuttina työskentely on antoisaa kaikin puolin; sulla on kymmeniä työkavereita ja pääset tutustumaan erilaisiin apteekkeihin. Henkilökohtaisesti koen, että työskentely Satafarmalla on merkityksellistä.
 
Mut hei, tuu sää meil töihi! Porii ei tarvi osat, eikä kyl Turkuukaa. Farmaseutti sun kyl pitäs ol, mut työkokemust ei tartte ol lainkaa. Sitä kyl saa ja asenne ratkasee! Eli oot sit entise elämä farmasisti tai tänä vuon valmistuva; valkkaa Satafarma – myyntii suurel sydämmel.


Lue myös Minna M. kirjoittama blogiteksti Koulun penkiltä Satafarmalaiseksi
Satafarma instagramissa
Satafarma facebookissa
 

TEHDÄÄN YHDESSÄ.

Sano hei!

Onko mielessäsi työnhaku tai farmaseutin vuokraaminen apteekkiin? Ota yhteyttä kätevästi tällä lomakkeella, vastaamme yleensä saman arkipäivän kuluessa.

Satafarma Oy
Niittykulmantie 22 a 5
28760 Pori

p. 0440 120 836
info@satafarma.fi
Y-tunnus: 2741990-1